Длъжник-милионер протестира пред правосъдието
Ивайло Илиев дължи милиони на държавата, банки, фирми и частни лица
Длъжник-милионер протестира пред правосъдието

Ивайло Илиев

Всеки месец длъжникът-милионер Ивайло Илиев организира 20-ина човека около себе си и тръгва да "протестира" пред различни институции. Поредният му протест беше на 10 април пред Министерството на правосъдието. 
 
Предишният месец отново събра малобройните си фенове на същото място, за да иска забрана на частните съдебни изпълнители. Сега не даде и малък толеранс на новия министър на правосъдието Данаил Кирилов, а наду свирки и мегафон, за да "брани" правото. Кое право брани Ивайло Илиев, титулувал се за председател на Гражданско движение "Покана за доброволно изпълнение", който разиграва медии и депутати години наред? 
 
Оказва се, че той е добре известен от близкото минало, нарекъл  себе си "бизнесмен", който се заканва в интервюта да купи половин България. Има личен хеликоптер, с който хвърчи като хвърковатата чета на Бенковски, хвали се, че притежава имоти за милиони. Инженерът-милионер обаче не казва, че цялото му богатство е от кредити, взети от банки и частни лица. Не споменава и дума, че е завлякъл държавата и дължи милиони данъци, както и че е докарал фирми до фалит заради некоректни търговски отношения. 
 
Българският Остап Бендер, за разлика от героя в романите на Илф и Петров, май знае повече от "400 сравнително честни начина за измъкване на пари". Справка показва, че срещу Ивайло Илиев и негови фирми има заведени 13 висящи изпълнителни дела за неплатени над 4 млн. лв. дългове, които с лихвите и таксите може да надхвърлят вече 8 млн. лв., Те са образувани от кредитори, като само от "Топлофикация София" са заведени 2 дела. Едното е за над 15 000 лв. като по него е присъединено и публично вземане на стойност над 12 000 лв. Второто дело за дълг към парното е за 3 800 лв., като тази сума Илиев дължи солидарно със съпругата си. Останалите дела са заведени от банки и фирми, на които Илиев е длъжник.
 
От информацията за дълговете му става ясно, че например УниКредит Булбанк си търси 591 000 лв., а остатъкът от дълга към Банка Пиреос е близо 57 000 лв. след продажба на имоти за 200 000 лв. Лизингово дружество пък си иска близо 2 млн. лв., като това е главницата, лихвата и съдебните разноски са над 1 млн. лв. Взискател е и ПИБ с вземане над 1,5 млн. лв. Банка ДСК също си търси отпуснат кредит, който с главницата и разноските по делото е надхвърлил 13 000 лв. Изпълнителните дела са в различна фаза при различни частни съдебни изпълнители. 
 
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
3
|
нерегистриран
15 април 2019, 16:23
1
0
Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако искате все пак да го видите, натиснете тук.
 
До коментар [#1] от "112":
Какво протестира - сега нали се гласят да въвеждат частен фалит? Да позная ли кой ще е първи на опашката?
Въпросният наглец би могъл успешно да се възползва и от евентуално въвеждане на абсолютна давност . Практиката му е да обжалва всичко възможно и невъзможно и така да бави делата . То винаги е така - всяка "социална" мярка обслужва не бабички и старци , а мръсници и милионери ...
2
cccccc
|
нерегистриран
15 април 2019, 13:21
6
0
НАГЛЕЦ
1
112
|
нерегистриран
15 април 2019, 09:36
12
0
Какво протестира - сега нали се гласят да въвеждат частен фалит? Да позная ли кой ще е първи на опашката?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно