Германската фондация за международно правно сътрудничество обяви стаж
Търсят се млади български съдии, но с няколкогодишен опит и добър немски
Кандидатите могат да подават документи до 23 ноември
Търсят се млади български съдии, но с няколкогодишен опит и добър немски

Германската фондация за международно правно сътрудничество (IRZ Stiftung), съвместно с германския съюз на съдиите и правосъдни администрации на федералните провинции търси за стаж "по-млади съдии, но с няколкогодишен професионален опит", както и добри познания по немски език, съобщиха от Висшия съдебен съвет (ВСС). Езиковите умения на кандидатите ще бъдат проверени с кратък тест под формата на разговор с представител на посолството на Германия. Стажът е планиран за датите от 31 март до 13 април 2019 г.

От кадровия орган съобщават още, че организаторите ще поемат разходите за нощувки и вътрешен транспорт, медицинска застраховка и еднократна сума за издръжка по време на хоспитацията (стажа) в размер на 250 евро. Разходите за международен транспорт от България до Германия и обратно са за сметка на участниците в стажа.

Кандидатите трябва да изпратят в деловодството на ВСС попълнен формуляр за кандидатстване на немски език; автобиографична справка на български език в pdf или word формат, според европейския образец, който може да бъде изтеглен на адрес: http://europass.cedefop.europa.eu/en/home ; писмено съгласие от съответния административен ръководител за участие на посочения съдия в подбора, както и за неговото командироване при евентуалното му спечелване; дипломи, сертификати и други, които удостоверяват познания по немски език. Срокът за подаване на документите е до 23 ноември.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще извърши предварителна преценка за допустимост на кандидатите. А критериите, на които те трябва да отговарят са: да нямат наложени дисциплинарни наказания; да нямат висящи дисциплинарни производства;  да не са били командировани като национални експерти в последните три години, по силата на Решение на ЕК C(2008)6866 от 12.11.2008 г.; да не са били командировани за 6 и повече месеца в чужбина през последните три години; да не са ползвали неплатен отпуск за 6 месеца и повече от 6 месеца през последните 3 години за работа в чужбина или с обучителна цел в чужбина; да имат последна атестация с оценка "много добра"; да имат опит в посочената област съгласно изискванията към обявата.

Посолството на Федерална република Германия  ще извърши окончателния подбор на кандидатите.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно