На първия учебен ден
Заради жена роми се биха в центъра на Казанлък
Районната прокуратура в Казанлък е образувала досъдебно производство за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред
Заради жена роми се биха в центъра на Казанлък

снимка: PressTV Казанлък

На 17 септември 2018 г., в 13:07 ч. в полицията е получено съобщение за сбиване на площад "Севтополис" в центъра на Казанлък. Установени са лицата, съпричастни към възникналия конфликт. Те са на възраст между 15-20 години. Установено е, че при разминаване на две групи, един от мъжете дръпнал жена, която съжителствала с мъж от другата група. Това предизвикало приятелят й, който бил подпомогнат от друг мъж и двамата започнали да нанасят удари, насочени към лицата от другата група. Били разменени юмручни удари и удари с крак.

За срок до 24 часа са задържани двама от мъжете. Проведени са разпити на свидетели, приобщени са записите от камери, по които е назначена техническа експертиза. Призовани за разпит са и всички участници в сбиването и лица, които са го възприели като очевидци.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършват активни действия по събиране на доказателства и извършване на процесуално – следствени действия с оглед повдигане на обвинение и реализиране на наказателна отговорност спрямо виновните лица. Образувано е Досъдебно производство за престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс – за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
|
нерегистриран
20 септември 2018, 13:20
0
0
Това е България!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно