Три месеца затвор за инженер, гърмял по ЧСИ

Наказание до 3 месеца лишаване от свобода или глоба от 100 до 300 лв. грозят машинния инженер Михаил Коцев, който стреля със законен газов пистолет срещу частен съдебен изпълнител във Велико Търново. Екшънът се разиграл на ул. "Тракия" 4 в понеделник сутринта, където частен съдебен изпълнител, полицаи и ключар пристигнали в апартамента, за да се извърши въвод във владение на нов стопанин. Имотът бил закупен на търг за 75 000 лева. Михаил Коцев не искал да напусне дома си и произвел няколко изстрела с газов пистолет в жилището. Съдебният изпълнител и воденият ключар разбили вратата на апартамента, а през това време пристигнали 30-тина полицаи с маски и автомати. Коцев веднага бил задържан и отведен в полицията за разпит, след което бил освободен. Срещу него е образувано бързо производство за посегателство на частен съдебен изпълнител.

"От близо 20 г. се боря за справедливост със съдебната машина. Понеже никой не ме чува, реших да се опълча по този начин. Апартаментът е на дъщерите и на жена ми, която живее в него от 40г. Той е на нейните родители, жилището няма нищо общо с някакво изпълнително дело, което е от 17 г. и е прекратено по давност. Сега съм без дом, нямам достъп до апартамента", сподели пред "Труд" инж. Коцев.

Той твърди, че скандалната продажба на апартамента на търг, е свързана с ипотека от преди повече от 20 години за заем от кредитна земеделска кооперация, в която той е бил член кооператор. Пари обаче не били вземани. Въпреки това срещу него е образувано изпълнително дело. По казуса се търсят движими и недвижими вещи, но той дори не е собственик на въпросния апартамент, който се води на жена му отпреди техния брак.

Действията на частния съдебен изпълнител също ще бъдат проверявани, тъй като на 31 август съпругата на инженера е депозирала жалба до Окръжния съд по случая чрез въпросния ЧСИ Диана Колева. В жалбата съпругата посочва, че до нея не е имало уведомление за изпълнително дело. Според жалбата продажбата е незаконна, защото правата на взискателя са погасени по право.

"От 2008г. съм безработен, а сега съм и без дом. Ще живея в Самоводене при бабата и дядото, където се опитвам да гледам редки и полезни гъби, за да преживявам. Не знам какво друго трябва да направя, за да бъде разнищен моят случай с кредит от 30 000 лева, каквито не съм вземал и тази история най-сетне да приключи. В годините назад сме писали до всички възможни инстанции у нас. Оказа се обаче, че кръгът е омагьосан и най-после бях принуден да гърмя с пищов. Дано да си е струвало", посочи пред "Труд" инж. Михаил Коцев.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно