В ЮАР
Задържаха един от убийците на студента Стоян Балтов, Вили Георгиев има присъда от 18 години затвор
Арестът е извършен по искане на главния прокурор Сотир Цацаров
Задържаха един от убийците на студента Стоян Балтов, Вили Георгиев има присъда от 18 години затвор

Александър Данаилов (вляво), Вили Георгиев (в средата) и Светлозар Стоилов (вдясно), снимка: БГНЕС

Близо 4 години след като Върховният касационен съд (ВКС) постанови окончателна присъда от 18 години затвор за Вили Георгиев за убийството на студента Стоян Балтов пред дискотека "Амнезия" в Студентски град през 2008 година, той е бил задържан в Южноафриканската република (ЮАР), съобщиха от държавното обвинение. Досега наказанието не бе приведено в изпълнение, тъй като Георгиев успя да се укрие веднага след постановяването на присъдата му през декември 2014 година.

"В хода на издирвателните действия е установено, че местонахождението на Георгиев е в ЮАР. По повод на тази информация, през 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правосъдието на ЮАР. На основание на молбата, българският гражданин Вили Георгиев е задържан", съобщават от прокуратурата.

Присъди за убийството на студента Стоян Балтов получиха още двама – Александър Данаилов, който бе задържан и наказанието му бе приведено в изпълнение, както и Светлозар Стоилов, който също успя да избяга от правосъдието и към момента все още не е отркит.

На 20 август 2018 г. в град Порт Елизабет предстои разглеждане на делото за екстрадицията на Вили Георгиев у нас. След приключване на производството, министърът на правосъдието на ЮАР следва да издаде заповед за връщането на Георгиев в България.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
boiko
|
нерегистриран
17 август 2018, 21:18
13
-3
Ха сега нека да отлага делото за екстрадация поне две три години и да полежи малко в ЮАР-ските затвори преди да го върнат у нас!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно