След като заповедта на правосъдния министър е обнародвана в "Държавен вестник"
Стартира прием на документи в конкурса за нотариуси
Правосъдното ведомство пусна и образец на заявление за участие, което кандидатите могат да подадат до 13 август
Стартира прием на документи в конкурса за нотариуси

След като заповедта за обявяването на конкурс за 75 свободни места за нотариуси в страната на министъра на правосъдието Цецка Цачева е обнародвана в днешния брой на "Държавен вестник", от правосъдното ведомство публикуваха и образец на заявление за кандидатите.

Необходимите документи, които кандидатите трябва да приложат към заявлението са: документ за платена държавна такса –оригинал, удостоверение за раждане –нотариално удостоверен препис, документ за самоличност –нотариално удостоверен препис, декларация за липса на друго  гражданство, извън българското и гражданство на държава – член на Европейския съюз, на държава – страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или на Конфедерация Швейцария –оригинал, диплома за завършено висше юридическо образование или диплома за завършено  юридическо  образование  в чужбина и документ, който удостоверява, че придобитата диплома в чужбина се признава в Република България –нотариално удостоверен препис, удостоверение за придобита юридическа правоспособност по Закона за съдебната власт –нотариално удостоверен препис, документ за трудов стаж –трудова и/или осигурителна и/или служебна книжка – оформена  по надлежния ред или документи за придобит юридически стаж съгласно законодателството на друга държава – член на Европейския  съюз, на държава – страна  по Споразумението  за Европейското  икономическо  пространство,  или  на  Конфедерация Швейцария, както и извлечение от нормативната уредба на съответната държава, която  регламентира  зачитането на стажа за юридически – нотариално удостоверени преписи, документ за месторабота – нотариално удостоверен препис, свидетелство за съдимост, ако кандидатът не е български гражданин –оригинал, декларация по чл. 8, т. 5, 6 и 7 от ЗННД – оригинал, медицинско удостоверение – оригинал, медицинско удостоверение, издадено в резултат на извършен медицински преглед, че лицето не страда от психическо заболяване – оригинал.

Окончателно заповедта за обявяване на конкурс за 75 свободни места за нотариуси на министъра бе подписана на 28 май т.г., като се оказа, че местата са със 17 по-малко от плануваното през април заради постъпили възражения. Тогава от правосъдното ведомство обявиха, че вакантните места са 92.

Документите  по  чл.  11 от Закона за нотариусите и нотариалната дейност за участие в конкурса се  подават до министъра на правосъдието в едномесечен срок от датата на обнародването - 13 август 2018 година.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
6
909
|
нерегистриран
23 юли 2018, 11:55
1
-1
до 1: в кой норматив пише, че за да се обнародва 1 заповед същата трябва да е влязла в сила, това че в същата заповед е записано еди кога си да се обнародва в ДВ е технически въпрос, при положение че същата е вече обнародвана в сайта на МП и текат обжалвания. Въпросът тук е до 04.11.2018 г. ще са приключили ли делата, според мен да, защото жалбите в голямата си част са недопустими, а ако не са приключили кандидат-нотариусите биха имали иск за бавно правосъдие и обезщетения.
5
Наблюдател
|
нерегистриран
16 юли 2018, 14:10
5
-3
Интересно ! Къде са всички "форумци", които толкова дълго пишеха безмислени коментари ?! Най вероятно четат. Четете, четете, поне може да научите нещо, това ще ви остане. В този конкурс място за знаещи и можещи няма - с четене не става, има място само за мноооого големи връзкари, в т.ч. влиятелни действащи нотариуси, министри, висши ченгете и още някои други знайни и незнайни люде, които имат за цел да поставят на тези места техните "кукли на конци", които в следващите години, докато извършват сложната дейност по поставянето на печати, да гласуват "правилно" на ОС на НК, да им носят някой друг лев, а защо не и още нещо........... Успех на всички кандидати и организатори.
4
Бъдещ нотариус
|
нерегистриран
15 юли 2018, 12:50
9
-2
Ипотекирах два имота за конкурса. Смятам до една година да си избия инвестицията :)
3
нерегистриран
|
нерегистриран
14 юли 2018, 19:47
12
0
Това, че за голяма част от документите се изисква препис, е пълно малоумие. Особено за удостоверението за правоспособност, което е издадено от същото това министрерство...
2
|
нерегистриран
14 юли 2018, 09:55
10
0
Какъв е тоя документ за местиработа и защо трябва да е в нотариално заверен препис? Не може ли в оригинал, че кандидата работи еди-къде си и точка!?!
1
Изумен обитател на територията
|
нерегистриран
13 юли 2018, 16:36
8
-8
Заповедта не е влязла в сила! Делата във ВАС са висящи. Оттук нататък какво да кажем за конкурса...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно