Окончателно
ВАС одобри изграждането на Лот 3.2 на магистрала "Струма"
Решението не подлежи на обжалване, но мотивите му все още не са публикувани на страницата на съда
ВАС одобри изграждането на Лот 3.2 на магистрала

снимка: АПИ

Тричленен състав на Шесто отделение на Върховния административен съд отхвърли в свое решение от днес жалбите на две физически лица и на Сдружение "За земята – достъп до правосъдие" срещу решение № 3-3/2017 г.  от 19.10.2017 г. по оценка за въздействие на околната среда (ОВОС) на министъра на околната среда и водите. С решението е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение "Подобряване на трасето на Лот 3.2 на Автомагистрала "Струма" по Източен вариант Г 10.50", съобщиха от съда.

Производството по делото е образувано по жалба срещу решение по ОВОС (оценка на въздействието на околната среда) № 3-3/19.10.2017 г. на министъра на околната среда и водите, с което е одобрено осъществяването на инвестиционно предложение за "Подобряване на трасето на Лот 3.2. на АМ (автомагистрала) "Струма" по източен вариант Г 10.50", с възложител АПИ (Агенция "Пътна инфраструктура"), както и срещу разпореждането за допускане на предварителното му изпълнение, което според жалбоподателите "засяга правото на чиста и здравословна околна среда и има опасност от необратимо засягане на местообитания на защитени видове, а изложените мотиви от органа за допускането му са неоснователни, както и, че Орхуската конвенция не допуска предварително изпълнение".

Според ВАС обаче оценката за въздействие и допуснатото от министъра на околната среда и водите предварително изпълнение е законосъобразно.

Решението по дело 13132/2017 г. е окончателно и не подлежи на обжалване, но мотивите му все още не са публикувани на страницата на съда.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно