8 месеца условно за старец, който напивал и опитал да блудства с непълнолетни от социален дом

64-годишен пенсионер от Варна получи 8-месечна условна присъда за опит за блудство с две момичета от социални домове за деца, лишени от родителски грижи. Освен старецът бе признат за виновен и, че е напивал девойките. Той ще трябва да плати и 3000 лв., съобщи в-к "24 часа" обезщетение по гражданския иск на по-малкото момиче.

Престъпленията срещу момичетата, които са били на 13 и на 15 години, са извършени в периода от 13-и до 21-и юни 2015-а година. По данни на разследващите по-голямото от тях е проституирало, но в съда не бе доказано, че пенсионерът му е платил за ласките. Съдът прие за доказано, че по време на срещите на мъжа с двете девойки, той ги е напивал с ракия, бира, водка и червено вино. След като им се замаяли главите, следвали опити за целувки и опипвания, но не се стигнало до сексуален акт.

Делото в Районен съд – Варна бе разгледано при закрити врата. Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания като определи пенсионерът да търпи най-тежкото от тях – 8 месеца лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са държавните такси по уважения граждански иск и направените по делото разноски.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно