НИП организира семинар относно бежанското право

На 4-5 юли 2018 г. Националният институт на правосъдието с подкрепата на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището организира международен семинар на тема "Бежанско право – събиране на информация за странaта по произход на търсещи закрила".

В рамките на обучението приоритетно ще бъдат разглеждани въпроси, свързани с  процедурата по събиране на информация за страната по произход, относимата правна уредба и актуалната съдебна практика на Европейския съд по правата на човека и Съда на Европейски съюз. Предвиждат се интерактивни сесии, включващи обсъждане на казуси и участие в симулиран процес.

Семинарът е предназначен за съдии и прокурори, работещи по дела в областта на бежанското право. Лекторският екип, разработил програмата на семинара, включва съдии от Върховния административен съд и международни експерти на Европейската служба за подкрепа в областта на убежището от Великобритания и Австрия.

Лицата, проявили интерес да участват в обучението, могат да потвърдят участието си в срок до 04.06.2018 г. чрез подаване на електронна заявка.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно