Нотариус на годината
Успяхме да изградим един съвременен европейски нотариат
Обръщение на победителя в категория "Нотариус на годината" при връчването на наградата на "Правен свят" и Международен правен център (ILAC)
Успяхме да изградим един съвременен европейски нотариат

Адв. Гинка Христова от Международен правен център (ILAC) връчва наградата "Нотариус на годината" на Весела Ивчева, снимка: БГНЕС

На тържествена церемония на 25-ти април "Правен свят" и Международен правен център (ILAC) отличиха за десети път изявени представители на юридическата професия у нас. Гласуването определи победител в категория "Нотариус на годината" да бъде нотариус Весела Ивчева. Номинирани в същата категория бяха още нотариусите Мариета Николова и Димитър Танев, председател на Нотариалната камара.

Публикуваме обръщението, което нотариус Ивчева отправи към присъстващите на тържествената церемония след връчването на наградата:

"Уважаеми колеги, благодаря за поздравленията!

Благодаря на тези, които ме номинираха. Благодаря на тези, които гласуваха за мен.

Приемам наградата като представител на едно поколение, което преди 20 години абсолютно без никакъв правен опит стъпи в бялото поле на нотариата и заедно със съвместните усилия на тези хора от цялата страна, с подкрепата на европейските нотариати, ние успяхме да изградим един съвременен европейски нотариат. Не само, че успяхме да го изградим, но в някои отношения с нашите реформи излязохме напред. Това е заключението на нашите европейски колеги.

Искам да благодаря на министър Цачева за това, че подкрепи законодателните промени, свързани с намаляване на административната тежест по отношение на МПС-тата и облекчаването на гражданите. Благодаря Ви, министър Цачева!

Искам да благодаря и на колегата Димитър Танев (председател на Нотариалната камара, бел. ред.)Искам да му благодаря за моралната помощ, за това, че ми е давал кураж и ми е помагал да вземам трудни решения.

В заключение искам да кажа, че в тази зала се намира една моя ученичка. Предполагам, че при номинирането е взето предвид желанието ми да помагам на младите хора - постарала съм се да събера и издам цялата съдебна практика, свързана с нотариалното производство, включително и новите решения.

Благодаря Ви още веднъж!"

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
7
ДО РАЗБИРАЧИТЕ НОТАРИУСИ
|
нерегистриран
13 май 2018, 05:36
0
0
АЛООО НОТАРИУСИТЕ,
КЪДЕ ПО БЕЛИЯ СВЯТ СЕ ИЗВЪРШВА ПОКУПКОПРОДАЖБА НА АВТОМОБИЛ ЧРЕЗ НОТАРИУС ?
КАТО СТЕ МНОГО РАЗБИРАЩИ, ЗАЩО НЕ СЕ ЗАСТРАХОВАТ СДЕЛКИТЕ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ И ДА НЕ СЕ ИСКА НА ЧАС ПО ЛЪЖИЧКА , А ДА Е ЗАДЪЛЖЕН НОТАРИУСА ДА ИЗВЪРШВА ЗАДЪЛБОЧЕНА ПРОВЕРКА И ПРИ ЩЕТА ЗА КОПУВАЧА - ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ СЪМИТЕ НА КОПУВАЧА. КОЕ ВИ Е ЕВРОПЕЙСКОТО :))))
КАТО МНОГО РАЗБИРАТЕ, ЗАЩО НЕ ИЗМИСЛИХТЕ КАК ДА НЕ ПОПАДАТ ЧЕСТНИТЕ ПРОДАВАЧИ ПОД ГРЪЦКИТЕ ЗАКОНИ. АКЪЛ ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ ДАМ КАК СЕ ПРАВИ.
АКО ИМА ЗАКОН ПО КОЙТО В БАНКАТА СЕ ЗАВЕРЯВАТ ПЪЛНОМОЩНИ КАКТО Е В САЩ, ДА ОТПАДНЕ ЗАВЕРКА ЗА ПРОДАЖБА НА АВТОМОБИЛ И ЩЕ ВИ НАМАЛЕЯТ ПАРИЧКИТЕ. АКО ОТПАДНЕ И ЛИМИТА ЗА БРОЙ НОТАРИУСИ СПОРЕД НАСЕЛЕНИЕТО И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАКВО Е ПАЗАРНА ИКОНОМИКА.
5
нотариус
|
нерегистриран
30 април 2018, 17:15
9
0
Голям гъз отворен само за пари и лайна ...............
4
|
нерегистриран
30 април 2018, 16:34
2
-1
Не познавам нотариус Ивчева, обаче прочитам, че поне има критерии за избор.
Какви са критериите и мотивите на СЮБ- написаха няколко души в коментарите, но отговор не чухме и не прочетохме.
2
Адвокатът с ватенката
|
нерегистриран
30 април 2018, 13:35
14
-2
Господи, прибери си вересиите!
1
|
нерегистриран
30 април 2018, 12:51
15
-2
Това нали е първоаприлска шега? Ивчева - с професионална награда? Хора, колеги, нека сме по-сериозни!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно