Бизнесменът, изнудван от Десислава Иванчева:
Няма заговор, тя сама поиска парите
Александър Ваклин смята, че кметицата е придобила "синдром на човек, почувствал се над закона"
Няма заговор, тя сама поиска парите

Александър Ваклин, снимка: Нова телевизия

Няма заговор срещу Десислава Иванчева, тя сама си поиска парите. Това заяви бизнесменът Александър Ваклин, който е бил изнудван от кмета на район "Младост" Десислава Иванчева. В петък в Специализирания наказателен съд Иванчева съобщи, че инвеститорът, подал сигнала срещу нея е Ваклин. 

Строителният предприемач бе категоричен, че няма заговор срещу кметицата. "Трябва да се прекрати една порочна практика. За съжаление Десислава Иванчева наистина си поиска парите и сама определи мястото и времето, по което да й бъдат дадени. Няма заговор", категоричен бе бизнесменът. 

"Служители в Общината бяха казали на служители в нашата фирма, че проблемът е личен. Потърсих контакт, за да видя защо е личен. Разбрах, че става дума за толкова много пари, когато се осъществи контакт с кмета. Но тези неща са обект на разследването, Прокуратурата разказа всичко подробно",добави той. "Видях адвокати, видях, че започнаха да спекулират с неща, които не са верни", добави той. "Направих четири опита да си запиша час за среща с кметицата на район "Младост" и да обсъдя с нея в официалното й приемно време. На нито една от тези срещи тя не дойде, а присъстваше заместник", поясни Ваклин.

Относно ролята на бившия кмет на района Петко Дюлгеров, Ваклин заяви, че се е свързал с него случайно. "Не го познавах отпреди. Той осъществи контактна роля", добави той.

По думите му има неоспорими доказателства срещу Десислава Иванчева. "Никой не е искал да стане такъв цирк. Показността е по вина на г-жа Иванчева. Тя си избра времето и мястото, а то не беше подходящо. Това се случи пред министерство – какво очаквате", коментира още Александър Ваклин пред Нова телевизия.

Бизнесменът е на мнение, че Иванчева е придобила "синдром на човек, почувствал се над закона".

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
23
От групата на БСП в Столичната община беше Данаил Кирилов
|
нерегистриран
23 април 2018, 16:04
2
0
До коментар [#21] от "че БСП си е предишната на 100% крадлива и корумпирана партия.":Че БСП си е предишната на 100% крадлива и корумпирана парти си прав. Данаил Кирилов от (БСП)ГЕРБ. Имаше едно време едни съветници в Столичния общинския съвет, известни като "фирмата" и "брокерите", поискали 500 хил. евро подкуп. На 9 септември 2011 г. пред журналисти в Пловдив Цветан Цветанов каза, че трима общински съветници в София са искали подкуп от Росен Плевнелиев за финализирането на Бизнес парка. Това е станало през 2007 г. Съветниците са работили в предишния мандат. Те са известни като „брокерите" на Общинския съвет.....Никой не е забравен и нищо не е забравено.
22
Република. България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.
|
нерегистриран
23 април 2018, 15:36
2
0
До коментар [#21] от "нерегистриран":
Когато някой има проблем е нормално да поиска среща за да потърси решение за решаването му.
Когато обаче кметицата, която използва служебното си положение за да създава проблемът обясни, че решението е в даването на рушвет, то престъплението вече е готово. Няма как да се предотврати нещо, което вече е станало. Единственото, което може е да се съберат необходимите доказателства за да бъде тикната въпросна кметица зад решетките и за щастие и това е станало.

Ревът защо не било предотвратено престъплението е всъщност рев защо не е било замазано едно вече извършено престъпление от кметицата преди да се е разсмърдяло.

Угасна още една червено-динена надежда (след лъсналия батак в социалистически Батак)! А ревът на кутево-бойкаките показва единствено, че БСП си е предишната на 100% крадлива и корумпирана партия.
Анонимна и неука шушумиго неграмотна, ти си образ и подобие на ментора си Цветанов. Плюли сте си в устите. Неслучайно и аз настоявам тук да коментират само хора с образование. Фатмак, доказа че си правно неграмотен, а и не само правно, и гледаш на спазването на законността като на излишна недомислица. Явно и ти като Цветан Цветанов не осмисляш това, което с много мъка едвам четеш.Основните функции на съдебната власт са: а) да решава правни спорове, б) да закриля съществуващия правен ред и правната стабилност; в) да упражнява контрол в процеса на прилагането на правото; г) да защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата. Глава VI от Конституцията на РБ се нарича “Съдебна власт”. В нея са включени основните видове дейности по защита на законността и на нарушените права. Според чл.117 ал.1 “Съдебната власт защитава правата и законните интереси на гражданите, юридическите лица и държавата”. Ваклин призна пред Би Ти Ви, че е решил да осъществи от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а във вр. с чл. 304 ал. 1 от НК, като той първо потърсил "хора, които я познават", тоест първо е искал да си реши проблема с "връзки", а след това разбрал, че "всичко е за пари" – тоест Ваклин сам си призна пред Би Ти Ви за предварително обмисленото от него и взето решение, за осъществяване на престъпление. В крайна сметка всичко e за пари, нали шушумиго неграмотна, ти си образ и подобие на Ваклин?
21
|
нерегистриран
23 април 2018, 13:57
1
-1
Когато някой има проблем е нормално да поиска среща за да потърси решение за решаването му.
Когато обаче кметицата, която използва служебното си положение за да създава проблемът обясни, че решението е в даването на рушвет, то престъплението вече е готово. Няма как да се предотврати нещо, което вече е станало. Единственото, което може е да се съберат необходимите доказателства за да бъде тикната въпросна кметица зад решетките и за щастие и това е станало.

Ревът защо не било предотвратено престъплението е всъщност рев защо не е било замазано едно вече извършено престъпление от кметицата преди да се е разсмърдяло.

Угасна още една червено-динена надежда (след лъсналия батак в социалистически Батак)! А ревът на кутево-бойкаките показва единствено, че БСП си е предишната на 100% крадлива и корумпирана партия.
20
|
нерегистриран
23 април 2018, 10:49
7
0
Соченият за посредник при предаването на подкупа, за който беше арестувана кметицата на „Младост” Десислава Иванчева, е заявил, че пуснал парите (70 000 евро) в кашонче в колата на задържаната. Въпросният мъж – Петко Дюлгеров, бивш управник на столичния район, не споменавал Иванчева да е видяла как пликът с белязаните банкноти се озовава в автомобила й. Това заяви в ефира на „Здравей, България” адвокатът http://www.segabg.com/article.php?id=902549
Посредникът Дюлгеров е разочарован, стана ясно от думите на адвоката му Мариана Тодорова пред журналисти в петък. Той имал обещание, че ако направи самопризнания, ще бъде освободен. Вместо това прокуратурата поиска постоянния му арест. Дюлгеров се е отказал от показанията си, които написал веднага след задържането, съобщи съдът в петък.
http://www.segabg.com/article.php?id=902549

Не че всичко това може да се приема за чиста монета, естествено...Но ако съм обвинител, ще спра търчането по студия в обяснителен режим и ще гледам поне за следващата мярка да си попълня дупките в тезата преди да се се превърнали в несъшиваеми бели полета, с легитимни проц.средства.
И туй обяснение на начина на провеждане на акцията - уцелихме лошо време и лошо място, пък ни пречеше и законът, процесуалния:), се нуждае от кризисен пи ар.
Отчаяно и наивно вярвам, че има начин един виновен да бъде обвинен, задържан и осъден без да се наруши нито един закон:)
19
Предумисъл – решението за умишлено престъпление е взето в спокойно състояние, обмислено е предварително.
|
нерегистриран
23 април 2018, 10:35
6
-1
Самият Ваклин призна пред Би Ти Ви, че процедурата е била блокирана от Десислава Иванчева, като той първо потърсил "хора, които я познават", а след това разбрал, че "всичко е за пари" и е предложил, обещал и дал подкуп на длъжностно лице....Ваклин призна пред Би Ти Ви, че е решил да осъществи от обективна и субективна страна съставът на престъплението по чл. 304а във вр. с чл. 304 ал. 1 от НК, като той първо потърсил "хора, които я познават", тоест първо е искал да си реши проблема с "връзки", а след това разбрал, че "всичко е за пари" – тоест Ваклин сам си призна пред Би Ти Ви за предварително обмисленото от него и взето решение, за осъществяване на престъпление. В крайна сметка всичко e за пари, нали Ваклин?
18
Надежда всяка оставете...
|
нерегистриран
23 април 2018, 01:07
4
0
До коментар [#13] от "???":
Винаги ми е било интересно, как хора, които не са запознати с доказателствата по даден казус, дават абсолютно категорични прогнози и коментари!

Манталитет, какво да правиш ;)
17
Това значи само едно
|
нерегистриран
22 април 2018, 21:20
4
-1
До коментар [#16] от "нерегистриран":
„Имаше поискване на подкупа много преди датата, на която този подкуп беше даден. "Три или четири пъти срещите се отлагаха за получаване на този подкуп поради една или друга причина. Парите на няколко пъти се предоставяха от г-н Ваклин, ние ги белязваме, след което подкупът се отлагаше. И ние връщаме парите на г-н Ваклин, защото нямахме на какво основание да ги държим. Когато се постигна уговорка за следваща среща, парите отново бяха предоставени от него на нас, за да се провери дали маркировката е все още актуална, след което ние му ги предоставяме, за да може той да ги даде на кметицата на „Младост“. Няколко пъти се отлагаше получаването на подкупа и от всички данни, и от СРС-тата, се вижда, че неколкократно тези пари циркулираха между разследващите и лицето, което трябваше да ги даде. ..." http://bnr.bg/horizont/post/100961816/plamen-georgiev-imame-dosta-signali-podobni-na-tozi-za-desislava-ivancheva
Това е малко смущаващо като процедиране.
А инвеститорът изглежда като човек, който въобще не е очаквал да попадне под светлините на прожекторите.
"Направих четири опита да си запиша час за среща с кметицата на район "Младост" и да обсъдя с нея в официалното й приемно време. На нито една от тези срещи тя не дойде, а присъстваше заместник", поясни Ваклин.
Това значи, че не са с виждали въобще ли?
Правиш невъзможното за да извършиш престъпление, а не за да го предотвратиш! Това се нарича Борба /силово действие/ срещу случайно попадналите на пътя на нашата корупция.

А се опитай да вземеш терена на "Града на мечтите"! Пробай се!
16
|
нерегистриран
22 април 2018, 20:14
10
0
„Имаше поискване на подкупа много преди датата, на която този подкуп беше даден. "Три или четири пъти срещите се отлагаха за получаване на този подкуп поради една или друга причина. Парите на няколко пъти се предоставяха от г-н Ваклин, ние ги белязваме, след което подкупът се отлагаше. И ние връщаме парите на г-н Ваклин, защото нямахме на какво основание да ги държим. Когато се постигна уговорка за следваща среща, парите отново бяха предоставени от него на нас, за да се провери дали маркировката е все още актуална, след което ние му ги предоставяме, за да може той да ги даде на кметицата на „Младост“. Няколко пъти се отлагаше получаването на подкупа и от всички данни, и от СРС-тата, се вижда, че неколкократно тези пари циркулираха между разследващите и лицето, което трябваше да ги даде. ..." http://bnr.bg/horizont/post/100961816/plamen-georgiev-imame-dosta-signali-podobni-na-tozi-za-desislava-ivancheva
Това е малко смущаващо като процедиране.
А инвеститорът изглежда като човек, който въобще не е очаквал да попадне под светлините на прожекторите.
"Направих четири опита да си запиша час за среща с кметицата на район "Младост" и да обсъдя с нея в официалното й приемно време. На нито една от тези срещи тя не дойде, а присъстваше заместник", поясни Ваклин.
Това значи, че не са с виждали въобще ли?
15
|
нерегистриран
22 април 2018, 20:10
10
0
Поредното другарче с оШфорка! Да ви се не видят крупните инвеститори! Каквито инвеститорите, такива кметовете, та до прокурорите. В тая тъпа държава оШфорка звучи гордо до небето!
14
Човек с ментален проблем
|
нерегистриран
22 април 2018, 17:18
13
0
Този мазник е с морал отхвърлящ корупцията, но с афинитет към офшорките?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно