СпНС наложи ефективни наказания на 7-членна наркогрупа
Три години затвор за Иван Митов – Слънцето
Присъдите са приведени в изпълнение, уточняват от прокуратурата
Три години затвор за Иван Митов – Слънцето

Иван Митов - Слънцето, снимка: БГднес, архив

Специализираният наказателен съд наложи тригодишна ефективна присъда на Иван Митов, известен като Слънцето, съобщават от прокуратурата. Митов е осъден като ръководител на 7-членна организирана престъпна група за разпространение на наркотици в курортите Слънчев бряг и Банско, действала в периода от януари 2014 г. до август 2016 г.

Наказания "лишаване от свобода" са получи и останалите участници в групата. Три години затвор при първоначален строг режим съдът наложи и на Стойко Стоев. Две години на Димитър Тодев, по 1 г. и 10 месеца на Марио Говедарев, Методи Зайков и Божидар Станулов. Една година и 8 месеца е наказанието на Петър Димитров. Присъдите са приведени в изпълнение, уточняват от държавното обвинение.

Делото в Специализирания наказателен съд бе гледано, след като Митов и участниците в групата се признаха за виновни и подписаха споразумение със Специализираната прокуратура за размера на наказанието.

Групата бе задържана на 19 август 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в Слънчев бряг и околността. Тогава бе установено, че участниците използвали като складове за наркотици наети от тях стаи в курортни комплекси в Ахелой и Св. Влас. Иззети бяха големи количества наркотици - кокаин, пико, амфетамин, марихуана, както и много други доказателства за престъпната им дейност.

До окончателна присъда се стигна по-малко от година и половина след задържането на участниците. Това бе едно от първите досъдебни производства, откакто Специализираната прокуратура наложи политиката на безкомпромисно противодействие срещу престъпленията с висока обществена опасност - наркоразпространение, рекет, престъпления срещу данъчната и осигурителната система.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
2
ххх
|
нерегистриран
13 февруари 2018, 15:06
5
-3
поредните смехотворни наказания от този съд
1
Марко
|
нерегистриран
13 февруари 2018, 14:52
3
-6
Направо "слънце нема да види" ,но не е ясно кога.

Аз си мисля ,че делото няма да свърши с ефективно наказание и тепърва ще има интересни "инстанционни обрати",но дано да съм в грешка...
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно