Община Септември - ощетена с 13 милиона лева от кмета на града Марин Рачев

Наказателно производство за нанесени щети в размер на 13 милиона лева образува Софийска градска прокуратура срещу кмета на община Септември Марин Рачев. Това обяви адвокат Николай Баташки от Инициативния комитет "Да спасим община Септември", откъдето беше подаден сигналът до прокуратурата.

Проверка от Държавната агенция за национална сигурност са установили, че градоначалникът е закупил от близка до него фирма земеделски имот за 115 пъти по-висока цена, от тази, за която е бил продаден същият имот 3 години по-рано. Освен това е сключил сделки в нарушение на Закона за обществените поръчки.

Адв. Николай Баташки, Инициативен комитет "Да спасим община Септември": 

"Има постановление на Софийска градска прокуратура, специализирано звено "Антикорупция" за две престъпления на кмета на Септември - Рачев, по 282 за предполагаеми вреди от 13 милиона и второ престъпление - по 220, за неизгодна сделка. Преписката от 14 тома е изпратена на специализирана прокуратура и доколкото аз знам, там е образувано наказателно производство срещу кмета."

Марин Рачев заяви, че не е запознат с новите обвинения на прокуратурата.

Марин Рачев - кмет на община Септември: "Съдът решава. Прокуратурата има право да повдига всичко. Съдът е този, който ще определи виновния за едно или друго деяние."

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно