Съдът в Ямбол отказа споразумение за 2 години и половина затвор за трафик на хероин
Съдът в Ямбол отказа споразумение за 2 години и половина затвор за трафик на хероин

Окръжният съд в Ямбол е отказал да одобри споразумение между прокуратурата и защитата на ирански наркотрафикант, задържан с рекордно количество от 200 кг. Хероин на ГКПП Лесово, съобщи "Дарик".

Държавното обвинение и защитата на иранеца Амир Реза Какванд се споразумели за присъда от две години и половина затвор срещу самопризнания, като наказанието се явява и под предвидимия в закона минимум.

Председателят на съдебния състав настоял за корекция, защото предложеното наказание противоречи на закона и морала. Защитата на Кавканд отхвърлила предложение за присъда от 12 години затвор. Именно неодобреното споразумение отложи началото на процеса през юни. Рестартът на делото ще е днес в Окръжния съд в Ямбол.

Амир Какванд  беше задържан през юни с рекордното количество хероин, укрит в управлявания от него ТИР.  Камионът преминал през 6 митници преди българската, но едва на ГКПП Лесово рентгенът открил, че товарът има нееднородна структура. Оказало се, че дрогата е скрита в 400 консерви с домати. Целият товар на стоката бил 22 тона, като сред нея са открити и нелегални цигари. Според инспекторите те най-вероятно са били предназначени за отклоняване на вниманието.

Според експерти, наркотикът е на стойност 18 млн.лв. или количество достатъчно за 5 млн. дози. Стоката е трябвало да мине от Турция през България и да достигне като крайна точка Холандия. В момента Амир Какванд е в затвор в София.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
6
boiko
|
нерегистриран
12 октомври 2017, 22:02
4
0
Какви споразумения, какви пет лева?! В някоя друга държава за един килограм дават смъртна присъда или доживот, тея тука искат да го пратят на курорт! Тук ако няма корупция, какво друго ще да е?! Та значи някой наркоман за две цигари ще лежи 4-5 години, а тук за няколко стотин килограма споразумение и две години и половина?! Този прокурор заслужава същата присъда да получи като на иранаца трафикант, ама без редукцията!
5
Ха ха ха
|
нерегистриран
12 октомври 2017, 12:02
14
-3
Ето точно такива случаи показват истинското лице на псевдобългарската прикриватура!
4
|
нерегистриран
12 октомври 2017, 10:58
7
-6
Поредната изключително подвеждаща, стил жълта правна преса публикация за масовото общество.Ами поне напишете каква е правната квалификация на деянието, за да се извърши една по- обективна преценка на фактите.Много, много ниско ниво!
3
Втори кадровик
|
нерегистриран
12 октомври 2017, 10:56
22
-1
Няма такава държава - в нормална този прокурор щеше да бъде разпънат на кръст. Като се одобрят няколко такива споразумения,следващата стъпка ще бъде да се внасят споразумения - за такива количества наркотици - с условни присъди. Браво на съдията.
2
МЕЧ
|
нерегистриран
12 октомври 2017, 10:47
18
0
При минимум от 15 г. лишаване от свобода, да се споразумееш за 2 г. и 6 м., си намирисва. И за какво са ти нужни признания, като си го хванал с камиона с хепоина на границата?!
1
Кадровик
|
нерегистриран
12 октомври 2017, 08:22
21
-2
Този прокурор,който е подписал споразумението още на работа ли е или е дисциплинарно уволнен?
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно