Масови отводи в Съдийската колегия по дисциплинарката срещу Методи Лалов
Шестима се отведоха заради жалбата на съдията срещу избора на професионалната квота, а Гроздев - защото работил с него
Масови отводи в Съдийската колегия по дисциплинарката срещу Методи Лалов

Седем от членовете на Съдийската колегия си направиха отвод по дисциплинарното производство срещу Методи Лалов, съдия в Софийския районен съд.

Шестимата, избрани от професионалната квота, се отведоха заради делото, което Лалов заведе във връзка с избора им за членове на съвета. Атанаска Дишева, Цветинка Пашкунова и Красимир Шекерджиев изразиха мнението, че не е редно да участват в състава по дисциплинарното производство именно заради жалбата на Лалов. Към тях се присъединиха и Олга Керелска, Боряна Димитрова и Севдалин Мавров.

Отделно пък Стефан Гроздев също се отведе, защото докато бил в Софийския апелативен съд, имал чести контакти с Методи Лалов.

Така за членове на състава по дисциплинарното производство бяха избрани Боян Магдалинчев, Вероника Имова и Даниела Марчева, която ще е председател и докладчик.

Гроздев си направи отвод и по дисциплинарното производство срещу Петя Крънчева, като мотивите му за това бяха, че като съдия от САС е имал "служебни зависимости" със СГС.

Съдбата на Крънчева е в ръцете на Боян Новански, Атанаска Дишева и Олга Керелска. Срещу бившата зам.-шефка на СГС има четири производства - за неизписани дела, антидатиране на протоколи и др. 

В състава по дисциплинарното производство срещу съдия Мирослава Тодорова пък влизат Севдалин Мавров, Атанаска Дишева и Красимир Шекерджиев, като той е председател и докладчик.

Днес Съдийската колегия избира членове на дисциплинарните производства, останали недовършени от предишния състав на съвета. Те са общо 27.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
42
?
|
нерегистриран
12 октомври 2017, 13:36
1
-1
До коментар [#41] от "Прав си 15":
Захаросаното мамино синче - председател на състава и докладчик! Спи спокойно Миро!


А на тати-соц.министър синчето броите ли го за нещо?
41
Прав си 15
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 14:04
3
-3
Захаросаното мамино синче - председател на състава и докладчик! Спи спокойно Миро!
40
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 11:45
5
-1
А на коя дата ще се чества светлата паметта на новия свети равноапостолен съдия, тъй като обикновено у нас едно такова дело се отлага поне 24 пъти (което може би също трябва да се добави към големите му успехи)?
39
Че Гевара
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 11:32
7
-2
Айде , събрах три дислайка , но май все е Лалов - от домашния компютър , от служебния компютър и от смартфона. Голяма бройка фенове , няма що.

Според мен наистина Лалов пише сам за себе си , защото между хвалбите вмъква и лична информация сам са себе си. Леле , грандиозна глупост имаме насреща :))
38
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 11:10
10
-2
Методи, ти съвсем ли изперка, за да пишеш подобни глупости за себе си?!
37
д-р Щърбанов до Фройд
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 09:46
8
-3
Не е месианец, колега. Те са кротки. Психопатната кверулантна налудност е по-вероятна.
Прочети и ще се убедиш.
36
|
нерегистриран
11 октомври 2017, 07:59
6
-3
До коментар [#29] от "род":
Какво да се прави, не можеш да си избягаш от гена. Такъв е бил и пра дядо му-опълченец, дядо му-кмет, на който и сега хората му свалят шапка, баща му -невероятен музикант.Е.........това е.Кръвта вода не става.

глупости, вземете си чичовото дете в къщи и там му се радвайте.
не ни го пробутвайте на нас
35
До коментар [#34 #339114] от "заповед":
|
нерегистриран
10 октомври 2017, 23:29
5
-3
Спокойно, няма кой да ни разглежда дисциплинарките. Половината от ВСС ще се отведат, защото ние сме техни хора и имаме конфликт на интереси. Споко.
34
заповед
|
нерегистриран
10 октомври 2017, 23:21
4
-9
Хайде, лягайте си!!Цацаров ви заповядва да си лягате, инак утре ще ви пусне по една дисциплинарка! Или по едно обвинение, което ще важи за целия ви живот съгласно НПК.
33
избиване комплекси
|
нерегистриран
10 октомври 2017, 22:47
6
-14
Нали всички се радвахме на демокрацията. А това е система, където всеки спокойно и на глас може да изразява своето мнение.Както Лалов! Открито и без страх.Каквото мисли го казва.И точно поради тази причина другите"демократи" като чакали се нахвърлят върху него и с невероятна агресия искат да го унижожат. Извод: ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ И ЗАВИСТ. Няма друг отговор. Сега си слагайте минуси. И не е Методи пишещия.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно