Обновена  15 апр 13:20
Студенти и ученици гостуваха на Административен съд София-град
           
Тричленният състав – второкурсници от Юридическия факултет на УНСС, не уважи жалбата и остави в сила наказанието, наложено от Районния съд - 700 лева глоба и лишаване от право на управление на МПС за 8 месеца.
   
Студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, от Университета за национално и световно стопанство, Техническия университет, Университета по библиотекознание и ученици от езиково училище посетиха днес, в Деня на отворените врати, Административен съд София – град.Председателят на АССГ съдия Радостин Радков ги запозна с историята и спецификата в дейността на най-големия първоинстанционен административен съд. Съдии и ръководители на служби разказаха за работата на магистратите и административните служби, за видовете спорове, които се разглеждат от съда и движението на делата. Гостите разгледаха сградата на АССГ и зададоха много въпроси.
   
Най-атрактивно за младите хора беше разиграването на административен процес. Студенти облякоха тоги на съдии и прокурори, техни колеги влязоха в ролята на адвокати и страни по спора. В „съдебното заседание“ беше разгледано дело, образувано по жалба на водач на МПС, глобен за шофиране в нетрезво състояние.
Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно