Обновена  12 юни 08:07
Андреас Лубиц посетил 41 лекари за 5 години
Младият мъж е бил негоден да управлява самолет, категорична е френската прокуратура

Андреас Лубиц, вторият пилот на пътническия самолет "Еърбъс" А320 на дъщерната компания на "Луфтханза" - "Джърмънуингс", който на 24 март нарочно разби машината във френските Алпи, за пет години е ходил при 41 лекари; в месеца преди катастрофата се е отбивал в лекарски кабинети общо 7 пъти. Медиците не са споделили опасения пред работодателите на пилота заради законите за лекарската тайна в Германия.

Според прокуратурата, Лубиц, който бил обезпокоен за здравето си и се опасявал да не загуби зрението си, е страдал от тежка депресия и психоза, казва Брис Робен, прокурор от южния град Марсилия, след среща със семействата на жертвите, предаде АФП. По думите на Робен 27-годишният мъж не е бил годен да управлява самолет. Не е ясно дали проблемите със зрението на Лубиц са били истински или плод на въображението му.

Робен разказа, че изследванията на компютъра на втория пилот са показали, че той е търсил информация за загуба на зрението. В началните етапи на разследването властите съобщиха, че историята на влизанията на Лубиц в интернет показва търсения на начини за самоубийство и блиндирани врати на самолети. В месеца преди катастрофата младият мъж 7 пъти е посещавал лекари, като три от визитите му са били при психиатър. Някои от медиците са определили Лубиц като психически нестабилен и са се усъмнили дали е в състояние да управлява самолет, но не са споделили впечатленията си, тъй като в Германия лекар рискува да попадне в затвора, ако разкрие информация за свой пациент - освен ако няма сериозни доказателства, че той се готви да извърши сериозно престъпление или да се нарани.

Прокурор Робен разкри още, че две седмици преди катастрофата Лубиц е изпратил имейл на свой лекар, в който пише, че е увеличил двойно приема на предписания му антидепресант в напразен опит да сложи край на безсънните си нощи покрай притесненията за зрението си. Според Робен "няма и сянка на съмнение, че Лубиц умишлено е разбил самолетът и умишлено е убил 150 души, включително и себе си".

Прокуратурата води разследване за непредумишлено убийство.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно