Публикуваха първия закон срещу тероризма в Либия
Той предвижда доживотен затвор за онези, които създават или ръководят терористична организация

Либийският парламент прие безпрецедентен за страната антитерористичен закон, предвиждащ тежки наказания и затвор за извършителите на терористични актове, предаде АФП, цитирана от БТА.

Законът приема за терористичен акт "всяка употреба на сила, насилие или заплахи с цел да се предизвика сериозно нарушаване на обществения ред или да се поставят под заплаха обществената сигурност или интереси".

Той предвижда доживотен затвор за онези, които създават или ръководят терористична организация, и наказва за принадлежност към такава групировка с най-малко 10 години затвор, като санкцията се увеличава, ако членът на терористична група е получил военно обучение или е представител на силите за сигурност.

Законът предвижда също тежки наказания за извършители на нападения срещу дипломатически представители или за отвличане на дипломати. На сурови санкции подлежат и извършителите на саботажи срещу самолети или въздухоплавателни инсталации.

Властите, които се мъчат да постигнат реален контрол върху страната, не уточняват как възнамеряват да прилагат закона в оставена на произвола на различни милиции и потънала в хаос Либия.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно