Сакскобургготски се оплака от политическа вендета

С безпрецедентно остър тон Симеон Сакскобургготски определи като "малки политически вендети" скандалите около имотите си, които се разразиха след като резиденция "Царска Бистрица" и хижа "Сарагьол" бяха признати за държавна собственост.

В резиденция "Врана" бе представена фотоизложба "Погледни София", на която присъства и първият лидер на НДСВ. "За мен темата е много по-учудваща, да не кажа друга дума, защото в крайна сметка навремето Отечественият фронт ни даде списъка, който беше с личните имоти. След това 1947 г. те се одържавяват, което е логично, защото са лични, а държавата едва ли би си одържавила нещо, което е нейно. От там тръгваме вече на съвършено невероятни "схващания", каза той, цитиран от "Сега".

Царят припомни как през 1998 г. Конституционният съд отсъжда с 12:0 гласа в негова полза, което се приема като достатъчно основание имотите да му бъдат върнати. Сакскобургготски се възмути, че никой не е повдигнал темата чия е собствеността върху парка "Врана", когато го дарил на Столичната община през 2001 г. "А само изведнъж, след като съм бил премиер и друго, започват някакви малки, политически, дребнави вендети и подобни неща. Това си е за домашна консумация. Но лошото е пред света. Излагаме се по такъв начин, че ме боли като българин. Не за това, което ми правят, което също трябва да кажа, че е твърде неприятно, но най-вече как се излагаме, защото чужденци, които чуят, че една държава като връща нещо и след това си го взима пак, може да си представите, че ще си помислят не два пъти, ами три пъти, преди да влязат и да инвестират в България", обясни Симеон Сакскобургготски. /БГНЕС

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
1
Съвет към Симеончо
|
нерегистриран
11 септември 2014, 18:52
0
0
Като ти ги вземат сега имотите, кандидатирай се отново за премиер, създай НДСВ-2/или напр.Сакскобургготска партия/разхвърляй на изборите сегашните несъстоятелни кандидати и вече като премиер ги поискай отново от независимия български съд.Може пък тогава и да имаш успех!
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно