Сушат стотици съдебни дела след наводнението в Бургас

Бургас. Стотици съдебни дела от архива на бургаския съд са били буквално удавени в нощта на потопа миналата седмица. Служителите разбрали, че голяма част от документацията е морка на следващия ден след бедствието.

Стаите на архива, които се намират на приземния етаж, плували във вода и всички папки, наредени на долните стелажи, са били залети. Документите вече са извадени и са прострени да съхнат по стаи, коридори и стълбища в съдебната палата. Никой не знае колко точно папки са засегнати. В момента всички са се заели да сушат делата и да ги възстановяват в предишния им вид. От пресцентъра на съда категорично отрекоха да има унищожени папки.

"Нямало е отворен прозорец и до момента не е ясно откъде е влязла водата", съобщиха от пресцентъра на съда. Почти целият четвърти етаж на съдебната палата в момента се използва като сушилня. Стълбищата, върху които са проснати мокрите папки, са отцепени с пейки, за да не минават гражданите по тях. Осигурена е непрестанна охрана, която следи да не се пипат документите. В същото време мокрите папки са и под непрекъснато видеонаблюдение.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно