Обновена  25 юли 08:25
8 години затвор за български сводник в Кипър

Рекордно висока присъда по обвинение за трафик на хора и принуждаване към проституция наложи Наказателният съд в Никозия вчера на 33-годишен български гражданин. Той бе осъден на 8 години лишаване от свобода. Това е най-високата санкция за престъплениe за трафик на хора, давана в Кипър досега.
Българският гражданин бе признат за виновен по обвинения, свързани с трафик на жени, сексуална експлоатация и принуждаване за проституция в Кипър. Според съда това е случай на международен трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщава "Български новини".

В продължение на повече от 2 години полицията в Никозия със сътрудничеството на Интерпол и Европол разследва верига, работеща в Кипър, за трафик на хора с цел сексуална експлоатация. През ноември миналата година под наблюдение са поставени двама чужденци, за които се е подозирало, че набират клиенти. Участието им във веригата за проституция се е потвърдило от полицай под прикритие, след което двамата заподозрени са арестувани. Часове по-късно белезниците щракват и за 33-годишния българин, който впоследствие е признат за виновен за извършването в периода 27 – 29 ноември 2013 г. на престъпления, свързани с трафик на хора, сексуална експлоатация и принуждаване към проституция.

Според съда в Никозия осъденият заедно с други лица са група, която е действала организирано и координирано за извършването на тези престъпления, а спрямо жертвите е било извършвано насилие и те не са имали никаква възможност за бягство.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно