Обновена  25 юли 08:25
Пернишките Килъри 3 на съд, разпитват 50 свидетели

Бандата на Килърите 3 ще бъде изправена пред спецсъда в София на 25 септември. 12 души, начело със сочения за лидер в сянка Васил Станков - Бай Васо, баща на покойния пернишки бос Райко Кръвта, ще застанат пред двама съдии и трима заседатели. Делото е насрочено след второ внасяне на обвинителния акт в съда. На разпит ще бъдат призовани поне 50 свидетели, сред които и затворници, и 13 вещи лица.

Най-тежкото обвинение срещу Килърите 3 е за убийството на Теодор Неофитов-Ханс, чийто труп бе изровен в местност над пернишкото село Габров дол през август 2013 г. 70-годишният Бай Васо е обвинен като подбудител, а Милчо Петров-Чироза като извършител на престъплението. Деветима от останалите подсъдими са дадени на съд като членове на група, която се занимава основно с дрога. Жената на Бай Васо няма участие в нея, но ще отговаря за държане на сигнално-газов пистолет, открит в къщата в с. Лилянци.

Първочално се смяташе, че Ханс не е единствената жертва на Килърите 3. Други трупове обаче не бяха открити и до обвинения не се стигна. Съдбата на Бойко Врачанеца и Кръстето тъне в неизвестност, водят се изчезнали от май 2007 г.

Според прокуратурата ключовата дейност на групата била търговията с дрога в Перник, но някои от членовете се занимавали с лихварство и черно тото (незаконни залагания). Перничаните разполагали с автомати, пушки със снайпер и пистолети. Разследването срещу тях започна преди близо година, след като проговориха двама стари техни авери - серийният убиец Станислав Ангелов-Сиси и Николай Николов-Шатката, известен и с прозвището Човека.

Двамата излежаваха присъди по други дела в затвора, но в края на април т.г. Шатката успя да избяга през парната инсталация. С него изчезна и гватемалецът Хосе Гевара. В момента само трима от подсъдимите са в ареста, останалите са на свобода срещу гаранции и подписки.

 

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно