Обновена  24 юли 08:54
Братя близнаци влизат в затвора за крупни измами с имоти в Банско

Английски съд изпрати в затвора двама братя британци за имотни измами в България и Кабо Верде. Пол и Питър Аспдън бяха осъдени съответно на 10 и на 42 месеца затвор за продаване на несъществуващи имоти в България и в островната държава Кабо Верде в Алантическия океан, съобщава БНР.

Двамата са били директори на "Индипендънт пропърти консълтантс", компания за недвижимости в град Скарбъръ, в Северна Англия, която предлагала жилища в Банско и други български селища.

54-годишните близнаци са излъгали 72 души, като са им прибрали общо1 милион и 600 хиляди паунда. От тези пари 620 хиляди лири са били дадени за жилища в България, докато 1 млн. са били платени за имоти в курорта "Сал Виста" в Кабо Верде.

По време на делото, което се водеше в град Лийдс, от обвинението заявиха, че някои хора са загубили спестяванията си за цял живот заради схемите на братя Аспдън.

Измамите са били извършени между 2004 и 2008 година. Парите на инвеститорите били използвани за изплащане на лични дългове или били прехвърляни на роднини на измамниците, съобщи телевизия Ай Ти Ви, цитирана от БТА.

Разследването на измамите е започнало през 2009 година, след като потърпевши се оплакали в полицията.

Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
Няма коментари към новината.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно