Д-р Людмила Цанкова:
Не можем да спрем времето, но можем да заличим следите му
Не можем да спрем времето, но можем да заличим следите му

Д-р Людмила Цанкова е завеждала кабинет в Диспансера по кожни и венерически болести, работила е и в Александровска болница, и във Военна болница. През 2003–2004 г. провежда курсове по лазерна терапия и диагностични методи в дерматологията, специализирала е скин ресърфисинг и реджувенейшън в САЩ, лазерна и естетична дерматология в Австрия. Участва в екипа, който изготвя стандартите по дерматология.

Доктор Цанкова, не е ли думата "лазер" поредната модна мантра?

Не. Лазерите навлизат в естетичната медицина преди 30 години и вече има достатъчно клиничен опит в приложението им, конкренция в разработването на различни платформи, елиминиране на страничните ефекти, справяне с широк кръг проблеми.
Факт е и първият конгрес, посветен основно на лазерната и естетичната медицина. От 10 до 12 септември в Ница се състоя LASER AND AESTHETIC MEDICINE 5 CONTINENT CONGRESS, на който водещи специалисти в областта на козметичната дерматология и пластичната хирургия споделиха своя опит.

Какво могат тези машинки?

Те въздействат върху различни козметични и дерматологични проблеми – нежелано окосмяване, бръчки по лицето, пигментации, неестетични изменения по кожата, целулит...
На конгреса бе обърнато особено внимание на третирането на белезите на целулит – липса на странични ефекти и възможност за поява на рецидиви при използване на неинвазивни (неоперативни) методи. Подчертано беше предимството на комбинираните въздействия от биполярна радиочестота и инфрачервена светлина. Такъв тип енергия излъчва Vela Shape, който използваме в нашата клиника. При наличието на белези и фини бръчки и за стягане на кожата – т.нар. "неоперативен" лифтинг, е доказан ефектът на лазерите, излъчващи инфрачервена и пулсираща светлина Такива процедури са: SRA скин реджувенейшън (фотоподмладяване) и ST – скин тайтенинг. При комбинация на двете процедури след 40-ия ден колагеновите влакна се ремоделират, а стимулирането на колагеновите молекули се засилва дотолкова, че те започват да произвеждат нови влакна.

В тази технология ли е скрита тайната на подмладяването?

Времето не може да бъде спряно, но благодарение на комбинацията между тези методи и т.нар. дермални филъри, белезите на стареенето могат да бъдат овладени. Филърите са пълнители с хиалуронова киселина, която като естествена съставка на нашето тяло запълва дефекти по кожата и след известно време се резорбира. Това е основното й предимство пред силиконовите и други перманентни импланти, които понякога предизвикат възпаления и други нежелани реакции.

Кога и по колко?

През есента е най-подходящият старт за терапиите. Силното слънце може да предизвика пигментации, затова голяма част от лазерните процедури не се препоръчват през лятото.
Пациентите не трябва да бъдат заблуждавани – при естетичната дерматология ефектът не може да настъпи след първата процедура, затова е необходимо посещенията да се повтарят. Идеалната рецепта за скинтайтънинг е да се правят между три и пет процедури веднъж на всеки три-четири седмици, за да се запази резултатът по-дълго. Хубаво е терапията да се повтаря през три или шест месеца.
Филърите се поставят повторно след шест до дванадесет месеца. При всяка следваща процедура обаче ефектът се засилва, а пълнителят е по-траен.
При третиране на целулит е необходим курс от 10 процедури – 2 пъти седмично.

 

 

 


Коментари от FACEBOOK
Коментари от правен свят
   Започни с:  Първите  |  Последните  
4
*******************
|
нерегистриран
21 ноември 2012, 15:45
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3
Ваня Вълчева
|
нерегистриран
08 декември 2011, 22:18
0
0
Честит празник и всичко , всичко добро .
С много уважение и обич .
Ваня
2
Елица Илиева
|
нерегистриран
27 септември 2011, 22:21
0
0
Възхитена съм от Вас и Вашите умения , като лекар и човек . С уважение
Ели
1
Ваня Вълчева
|
нерегистриран
27 септември 2011, 22:18
0
0
Много те обичам и ценя .
ТВОЯТ КОМЕНТАР
Име
Коментар
Снимка 1
Снимка 2
Снимка 3
Снимка 4
Снимка 5
Снимка 6
Въведете буквите и цифрите от кода в дясно